Header Ads

test

"Tierra Arrada", το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Θέατρο Ρεματιάς

«TIERRA ARRADA»
ΤHE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA 

Συμμετέχει η ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

Και οι νέοι τραγουδιστές Κωνσταντίνα Κορδούλη, Δήμητρα Σελεμίδου, Απόστολος Κίτσος

Σολίστ: Νίκος Χατζηελευθερίου (κιθάρα)
Διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Ηλιάδης



Σάββατο 16 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Το καλοκαιρινό ταξίδι της Underground Youth Orchestra συνεχίζεται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς "Νύχτες Αλληλεγγύης". Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 9.00 μ.μ. με συνοδοιπόρους την Έλλη Παπσαλά και τους νέους τραγουδιστές Κωνσταντίνα Κορδούλη, Δήμητρα Σελεμίδου και Απόστολο Κίτσο.

Η 40μελής ορχήστρα νέων σ’ένα μαγικό ταξίδι και μια βαθιά αναζήτηση στη φλογερή ψυχή της νοτιοαμερικάνικης γης. "TIERRA ARRADA" ("Καλλιεργημένη γη") Μουσικές και τραγούδια από τη Λατινοαμερικανική γη. Επιδράσεις στην μουσική άλλων χωρών. Ήχοι και χρώματα για κάθε γη, που γίνεται πατρίδα όταν καλλιεργείται. Tierra arada, huele a Patria y es mejor que siga arando! Porfirio Zappa (Η καλλιεργημένη γη μυρίζει πατρίδα γι αυτό πρέπει να μείνει καλλιεργημένη) Η συμφωνική ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra με την Έλλη Πασπαλά υπό την διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, ερμηνεύει έργα των: H.Villa-Lobos, E. Gismodi, L. Bonfa, A.Piazzolla, J. Morel, A. Youpanki, Α.Ramirez, Inti-Illimani, C. Gardel , Zequinha de Abreu, καθώς και παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα τραγούδια

Η Underground Υouth Orchestra (UYO) ιδρύθηκε το 2010. Δημιουργήθηκε από ένα σύνολο παιδιών που επιθυµούσαν να κάνουν µουσική µαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο, εξ ου και το όνοµα της ορχήστρας («underground» σημαίνει στα αγγλικά «υπόγειο»). Τα πρώτα χρόνια, οι συναυλίες της είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η µουσική οµάδα κατάφερε να διακριθεί, να συµµετάσχει σε φεστιβάλ και να πραγµατοποιήσει συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόµουσων. Το σχήµα αποτελείται σήµερα από 45 σπουδαστές ηλικίας 10-24 ετών και συµπληρώνεται από επαγγελµατίες µουσικούς (Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Φρανκ Σεστάνι, Αντονέλα Σέφα, Όσβαλντ Αµιράλις). Καλλιτεχνικός διευθυντής και µαέστρος του συνόλου αλλά και ενορχηστρωτής είναι ο Κώστας Ηλιάδης. 

Μέχρι σήμερα η UYO έχει δώσει 40 συναυλίες στην Αθήνα και σε πόλεις της Ελλάδας. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd µε ζωντανές ηχογραφήσεις της. Το ρεπερτόριό της έχει αφετηρία την κλασική µουσική, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσµα της σύγχρονης δημιουργίας, ενώ τα προγράμματά της, συχνά, έχουν θεματικό χαρακτήρα (Λατινική Αμερική, Νότια Ευρώπη, συμφωνικά έργα ελλήνων συνθετών, μουσική για τον κινηματογράφο, θρησκευτική μουσική για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα). Εδώ και ένα χρόνο, η Ορχήστρα έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραµµα, κύριος στόχος του οποίου είναι να φέρει σε επαφή το παιδικό και νεανικό κοινό µε τον µαγικό κόσµο της ορχήστρας. 

Ελεύθερη είσοδος

Από το Blogger.