Header Ads

test

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 2016: ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑΜΑΤΑ την Τρίτη 26 Ιουλίου στο Θέατρο Ρεματιάς


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τηλ. 213.2023922




Χαλάνδρι, 22/7/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑΜΑΤΑ
ΠΕΝΤΕ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ 
ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Μια θεατρική παράσταση για το Θαύμα 

Τη θεατρική παράσταση Θαύματα και Νάματα, βασισμένη σε 5 διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάζει την Τρίτη 26 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 – Νύχτες Αλληλεγγύης, η θεατρική ομάδα του Χώρου Τέχνης «Ιδιόμελο», Ατρύμων Art. 

Η παράσταση φέρνει σε συνάντηση τα πρόσωπα των πέντε ιστοριών καθώς βαδίζουν το βαρύ δρόμο από την «Ξαστοχιά» και το Λάθος, πρώτα στη Μετάνοια κι έπειτα στη διεκδίκηση της ζωής μέσα στο φως του Θαύματος. 

Θαύμα εδώ είναι η Φιλότητα και η Ανθρωπιά. Η αναγνώριση της αδυναμίας και η συγχώρεση. Θαύμα και η κοινωνία με το «ζωντανό νερό», το νερό που έχει μνήμη και καθαρτήρια δύναμη, άλλοτε στη βρύση και στο πηγάδι, άλλοτε στον αγιασμό κι άλλοτε σε σκιαθίτικη πηγή που αναβλύζει μέσα από κορμό «δέντρου χιλιετούς». 

Τα διηγήματα 
Τα Τελευταία Του Γέρου, Η Τελευταία Βαπτιστική, Η Χολεριασμένη, Το θαύμα της Καισαριανής και Ο Αλιβάνιστος αποτελούν το σώμα κειμένου της παράστασης. 

Τα ζωντανεύουν οι 

ηθοποιοί: Μανώλης Γιούργος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Μαριέττα Δελώτη, Πίτσα Κάτσικα, Μάιρα Μεταξά, Εριφύλη Σαββίδου και Μαίρη Σταγάκη. 

Σκηνοθεσία: Μανώλης Γιούργος

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 40 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη. 

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου


Picture


Από το Blogger.