Header Ads

test

Θέατρο στα σχολεία του Χαλανδρίου

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το θέατρο στα δημόσια σχολεία φέρνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλανδρίου. Με την πεποίθηση ότι η πνευματική καλλιέργεια των νέων δεν προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από το σχολικό πρόγραμμα σπουδών και λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που δεν επιτρέπει στις οικογένειες να παρακολουθούν συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα παιδιά τους, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου βάζει το θέατρο στις σχολικές αίθουσες. Πολύ σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι οι πολιτιστικές δράσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, ενισχύοντας μ’ αυτό τον τρόπο στη συνείδηση των μαθητών μια ευρύτερη διάσταση του σχολείου.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών, δίνοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τις παραστάσεις μαθητές και εκπαιδευτικοί. Οι θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται στα σχολεία είναι το αποτέλεσμα επιλογής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με τις διευθύνσεις και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων.
Τα θεατρικά έργα που έχουν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σύνολο 20 παραστάσεων είναι τρία ενώ δώδεκα είναι εκείνα που θα παρουσιαστούν στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής σε σύνολο 37 παραστάσεων.
Ο στόχος της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου είναι να καθιερώσει το συγκεκριμένο θεσμό ώστε να είναι εφικτό κάθε χρόνο για τους μαθητές να παρακολουθούν θέατρο από τα θρανία τους.

Δείτε Ε Δ Ω τις παραστάσεις που παρουσιάζονται στα σχολεία της πόλης.
Από το Blogger.