Header Ads

test

"11 Στιχοπλόκοι" - Συναυλία του Αετοπούλειου για την παρουσίαση της δισκογραφικής έκδοσης (CD)


Μια εκδήλωση με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά πράγματα του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξενεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης. Η συναυλία με τίτλο 11 Στιχοπλόκοι αποτελεί την παρουσίαση του ομότιτλου cd, παραγωγής του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο συνεχίζει έτσι, ύστερα από διακοπή αρκετών ετών, την εκδοτική του παράδοση.
Η ιστορία του συγκεκριμένου δίσκου ξεκινά πριν τρία χρόνια, όταν διεξαγόταν στο Αετοπούλειο εργαστήρι δημιουργικής γραφής. Εκεί συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι 11 στιχοπλόκοι, οι στίχοι των οποίων μελοποιήθηκαν για να γίνουν τραγούδια και να «συναντηθούν» τώρα με τη σειρά τους σε αυτό το cd. Η παραγωγή του δεν αποτελεί τόσο μια ενιαία μουσική πρόταση όσο την πραγμάτωση της επιδίωξης του Δήμου Χαλανδρίου να ενισχύει εμπράκτως την καλλιτεχνική έκφραση νέων δημιουργών, έξω από τη λογική του κέρδους.
Με το ίδιο πνεύμα, τα cd θα παραχωρηθούν στην Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων, Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. – Ν.Υ. (που εδρεύει στο Χαλάνδρι, λεωφ. Πεντέλης 92), η οποία θα τα διαθέτει στο κοινό από την προσεχή Δευτέρα, ημέρα της συναυλίας, έναντι συμβολικού αντιτίμου. Τα έσοδα από την πώληση των cd θα αξιοποιηθούν από την Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. – Ν.Υ.  αποκλειστικά για την κάλυψη αναγκών της.
Για να βρείτε ένα μικρό «δείγμα γραφής» από το cd 11 Στιχοπλόκοι ακολουθήστε το σύνδεσμο:https://youtu.be/rkBKj6v38F0

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παραγωγή: Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου
Διεύθυνση παραγωγής: Αλεξάνδρα Παπασωτηρίου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Χατζηελευθερίου
Εκτέλεση παραγωγής: Βαγγέλης Κυριαζής (Kyriazis Studios)
Ηχογράφηση-Μίξη-Mastering: Kyriazis Studios *
Ηχολήπτης: Θάνος Καλέας
Artwork: Σόφη Αλυσανδράτου
                                                              (*εκτός από τα τραγούδια 6 και 8)

 Ακολουθεί το σημείωμα του δημάρχου

Είναι διπλή χαρά για μας η έκδοση ετούτου του δίσκου. Από τη μια μας χαροποιεί το ότι συνεχίζουμε τη μακρά εκδοτική παράδοση του Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου, η οποία επί πολλά χρόνια είχε διακοπεί, και από την άλλη το ότι δίνουμε βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες που «αναδύθηκαν» πριν τρία χρόνια μέσα από το εργαστήρι δημιουργικής γραφής του Αετοπουλείου.
Η στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, κάποτε ακόμη και ενάντια στους «νόμους» της αγοράς και του κέρδους, αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Χαλανδρίου. Η επιλογή των δημιουργιών που περιλαμβάνονται σε αυτό το δίσκο δεν έγινε με άλλο κριτήριο παρά μόνο εκείνο της ελεύθερης κατάθεσης του καλλιτεχνικού έργου των δημιουργών. Είναι επομένως φυσικό να μην αποτελεί μια «ομοιόμορφη» αισθητική πρόταση και ο ακροατής αυτού του cd εύκολα θα διαπιστώσει ότι συνυπάρχουν σε αυτό διαφορετικά μουσικά αποτυπώματα.
Ευχή μας είναι αυτή η μουσική ποικιλομορφία να μας ταξιδέψει και σε εκείνον τον κόσμο όπου υπάρχει χώρος για την έκφραση όλων, σε εκείνον τον κόσμο όπου υπάρχει χώρος για να απολαύσουμε τη δημιουργία του «άλλου».
                                  
                                                                  Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ. 
Είσοδος ελεύθερη.  
Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:


http://www.halandri.gr/
http://www.theatrorematias.gr/
Από το Blogger.