Header Ads

test

Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023922
www.halandri.gr
Email: press@halandri.gr
 
Χαλάνδρι, 14/2/2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι

Το παραμύθι από τη γέννηση μέχρι τη διάδοσή του μέσω της αφήγησης βρίσκει στο Χαλάνδρι μια φιλόξενη πόλη να ξεδιπλωθεί. Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού διοργανώνει στο Χαλάνδρι Φεστιβάλ Παραμυθιού με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.
Το Φεστιβάλ απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και εκτός από το να ψυχαγωγήσει τους συμμετέχοντες, φέρνοντάς τους πιο κοντά στον κόσμο του παραμυθιού, στοχεύει επίσης στο να γίνει μια αφορμή ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική ιστορία μέσα από το παραμύθι.

Το Φεστιβάλ έχει τέσσερις εστίες δράσης σε αντίστοιχες γειτονιές της πόλης (Πολύδροσο, Συνοικισμός, Κάτω Χαλάνδρι, Πλατεία Χαλανδρίου) και διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα – παράλληλες δράσεις:

Α. Kύκλος σεμιναρίων δημιουργίας παραμυθιού για όλους. Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους υποψήφιους παραμυθάδες, γονείς, φοιτητές και παιδαγωγούς αλλά και σε όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Β. Eργαστήρια σε Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου με τη συμμετοχή μαθητών καθώς και σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του Χαλανδρίου με σκοπό τη δημιουργία παραμυθιών από τη σχολική κοινότητα.

Γ. Παρουσίαση – αφήγηση των παραμυθιών που δημιουργήθηκαν από τη δουλειά των σχολείων κατά τη διάρκεια της δεύτερης δράσης.

Το πρόγραμμα αναλυτικά και Πληροφορίες για Συμμετοχές Ε Δ Ω
Από το Blogger.